Dintre persoanele care au văzut cum s-a produs accidentul mortal săvârşit de agentul Surugiu, doar două au acceptat să depună mărturie.
Ancheta continuă în dosarul de ucidere din culpă întocmit pe numele agentului Stelian Surugiu, ajutorul de şef de post de la Piscu Vechi.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus efectuarea unei expertize criminalistice, care să stabilească cu precizie modalitatea producerii accidentului mortal de luni seară, urmând să lămurească anumite aspecte încă neclare. Unul dintre acestea ţine de traiectoria pe care o avea bicicleta condusă de victimă, întrucât au apărut voci după accident care susţin că, de fapt, Victoria Mitran ar fi virat stânga brusc, fără să se asigure, iar şoferul poliţist n-ar mai fi putut să evite impactul. Altă expertiză urmează să stabilească starea tehnică a maşinii şi, mai ales, dacă sistemele de frânare şi de direcţie ale autoturismului Volkswagen Golf Variant pe care îl conducea agentul erau funcţionale, pentru a elimina o eventuală susţinere a conducătorului auto de genul „Nu mi-au ţinut frânele“ sau „S-a blocat direcţia“. Nu în ultimul rând, procurorii aşteaptă şi rezultatul alcoolemiei reale a poliţistului, în condiţiile în care, la testarea cu etilotestul, agentul Surugiu prezentase o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alcoolemia, cheia arestării
Alcoolemia ar fi „cheia“ unei eventuale arestări a poliţistului, ştiut fiind că, în cazul accidentelor mortale, instanţele româneşti dau pedepse cu executare conducătorului auto doar dacă acesta era băut în momentul în care a săvârşit accidentul. Tocmai de această acuzaţie, însă, poliţistul va putea scăpa cel mai uşor. Nu cu ajutorul „castraveţilor muraţi“ pe care susţinea că i-ar fi mâncat, ci printr-un simplu calcul retroactiv al alcoolemiei, efectuat de Institutul de Medicină Legală C