Începând cu 1 aprilie, românii îşi vor putea transfera conturile de la o bancă la alta mult mai uşor după ce Asociaţia Română a Băncilor a aprobat regulile privind mobilitatea conturilor curente. În practică, lucrurile mai întârzie pentru că băncile vor trebui să îşi valideze procedurile şi să adere la noile reguli pentru a se putea efectua transferurile de conturi. Primul pas a fost făcut şi Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor a aprobat
Începând cu 1 aprilie, românii îşi vor putea transfera conturile de la o bancă la alta mult mai uşor după ce Asociaţia Română a Băncilor a aprobat regulile privind mobilitatea conturilor curente. În practică, lucrurile mai întârzie pentru că băncile vor trebui să îşi valideze procedurile şi să adere la noile reguli pentru a se putea efectua transferurile de conturi.
Primul pas a fost făcut şi Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor a aprobat regulile comune privind mobilitatea conturilor curente în lei ale persoanelor fizice, care simplifică transferul unui cont curent de la o bancă la alta, după ce Bruxelles-ul criticase în noiembrie ARB pentru lipsa normelor.
“S-a stabilit că băncile îşi vor exprima adeziunea la regulile privind mobilitatea conturilor. Dorim să facem acest lucru în cel mult o lună”, a declarat, pentru Capital, preşeditele Asociaţiei, Radu Gheţea.
Regulile au primit anterior şi avizul consultativ al Băncii Naţionale a României. “Consiliul de Administraţie al ARB consideră că intrarea în vigoare a Regulilor Comune se va face într-un timp scurt, întrucât acestea au fost elaborate de Comisiile de specialitate din cadrul Asociaţiei Române a Băncilor”, se arată într-un comunicat al ARB.
România a rămas ultima ţară UE fără astfel de reguli comune
La începutul lui noiembrie 2009, Comisia Europeană a atras atenţia României că este singura ţară di