Andrei Roşu pleacă mâine într-o călătorie ce are ca punct final Polul Nord, unde va alerga 42 de kilometri. Maratonistul intră în „Săptămâna Patimilor“: începe călătoria de patru zile până la Polul Nord, urmată, pe 7 aprilie, de maratonul propriu-zis şi de întoarcere, la 10 aprilie.
De la începutul anului până acum, a alergat 400 de kilometri, aproximativ distanţa de la Bucureşti la Iaşi, şi a slăbit şase kilograme pentru a se transforma dintr-un „băiat de birou" într-un maratonist pregătit să alerge 42 de kilometri pe gheaţa ce acoperă Oceanul Arctic.
Andrei Roşu a primit şi o însărcinare oficială pentru Polul Nord.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică i-a dat o trusă pe care s-o folosească pentru a lua mostre de gheaţă şi de sol.
„Dacă cineva mi-ar fi spus acum jumătate de an că mi se vor întâmpla toate astea, probabil că l-aş fi crezut, dar aş fi fost speriat de multitudinea de lucruri şi de oceanul de necunoscut care m-ar fi aşteptat", spune Andrei.
De la muzică la maraton
Deşi făcea jogging încă din 2001, când a renunţat la domeniul muzical, în care intrase odată cu lansarea formaţiei Gaz pe Foc, şi s-a angajat într-o bancă, de-abia în urmă cu trei luni a început să se antreneze cu program, să ţină dietă şi un blog pe care să-şi împărtăşească experienţele, http://andreirosu.wordpress.com/. N-a scăpat însă de teama de zborul cu avionul, de frig şi de oboseala care-l va ajunge în timpul maratonului, de a nu termina cursa şi de a-i dezamăgi pe toţi cei care au crezut în el.
Sfaturi de la profesionişti
Dintre cele 5.000 de e-mailuri pe care le-a trimis unor potenţionali susţinători pentru a-şi acoperi taxa de înscriere la Maratonul Polului Nord, de 11.900 de euro, a primit 4.975 de refuzuri. Câţiva au avut însă „curajul sau inconştienţa de a sprijini un