Lăcașul de cult de rit ortodox a fost construit din lemn în anul 1850 iar pompierii nu au mai reușit să salveze din el decât o mică parte din bunurile care se aflau în altar deși la fața locului s-au deplasat cinci autospeciale
Localnicilor din satul Prădaiș, comuna Huruiești nu le vine să creadă că în Vinerea Mare au rămas fără biserica din lemn construită în anul 1850. Aceasta s- a făcut scrum cu doar o zi înainte de Paște iar cauzele incendiului nu au fost încă elucidate.
Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 100 de voluntari din comuna Huruiești, trei auospeciale din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud și două autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenţie Bacău. "A durat două ore până s-a reușit lichidarea completă a incendiului. Din bunurile care erau în biserică am reușit să salvăm câteva icoane, Sfânta Împărtășanie, cristelnița, Sfânta Evanghelie și veșmintele preoțești", a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență "Maior Constantin Ene" Bacău.
Locuitorii din Prădaiș dau vina pentru dezastrul provocat chiar pe cel care ar fi trerbuit să aibă grijă de lăcașul de cult. "Mihai Decuseară este vinovat de producerea incendiului. Nu a avut grijă de lumânările aprinse și a luat foc biserica", a spus supărat Costel Onțanu, unul dintre enoriași. Cel acuzat de localnici este convins că biserica a luat foc din cauza unui scut-circuit. Omul spune că a văzut focul dar acesta s-a extins foarte repede. "Am încercat să sting incendiul cu ce aveam la îndemână. Am aruncat câteva găleți de apă și câteva sticle cu vin peste foc dar nu am reușit să-l sting", a declarat Mihai Decuseară, cel acuzat de săteni că i-a lăsat fără biserică chiar înainte de Paște.
În urma incendiului au ars aproximativ 120 de metri pătrați din acoperişul bisericii, bunuri din interiorul acesteia, altarul, stranele şi s-a