Augustin Cupşa (n. 1980, Craiova) a absolvit Facultatea de Medicină, specializându-se din 2005 în psihiatrie. Cupşa a debutat cu volumul de poezie Prezent compus/recompus(Editura Convorbiri Literare, 2005), pentru care a primit Premiul APLER, după care s-a dedicat prozei şi scenaristicii, câştigând mai întâi Premiul pentru proză la concursul de manuscrise al USR. Despre Perforatorii (Cartea Românească, 2006) s-a scris totuşi puţin, impresia fiind că puţinii colegi de generaţie care au parcurs-o au făcut-o pe sărite, iar când au scris despre ea, au dat dovadă de o miopie îngrijorătoare. Dacă primul volum de proză al lui Cupşa anunţa un scriitor promiţător, ultimele sale texte (din care a citit la Clubul de lectură „Institutul Blecher") ar trebui să ne facă încrezători în destinul acestui important prozator român contemporan. (Claudiu Komartin)
Delibaşa şi Otto, şeful lucrărilor, au fost anchetaţi pentru punerea în pericol a vieţii sătenilor şi efectuarea unor lucrări de amenajare fără autorizaţie.
Colonelul a împărţit atenţii şi mici cadouri la toate oficiile, comisiile, corpurile de pe lângă, de lângă şi chiar din Tribunalul Bucureşti pentru a afla unde trebuie să-şi plaseze şpaga cea mare. A făcut o mulţime de drumuri la Parchet şi la Senat şi până la urmă a scăpat cu basma curată, dar a pierdut definitiv mina şi nu s-a mai ales cu nici un ban de pe urma ei. A trebuit doar să despăgubească primăria şi să le refacă gospodăriile oamenilor.
Otto a fost mai norocos. Neavând nici bani şi nici relaţii, a fost condamnat la puşcărie. Deoarece bunică-sa Rosemarin s-a întâlnit la biserică exact cu două zile înainte de pronunţarea deciziei cu doctorul care îl avusese în grijă după accidentul cu vagonetul lui Bobi şi i s-a plâns de necazul nepotului, acesta s-a oferit să-i elibereze un certificat medical care să-i ateste grave leziuni