Pacienţii care îşi vor petrece Paştele în spital vor fi răsfăţaţi cu bucate alese. Şi bătrânii, dar şi persoanele cu handicap de la Complexul de Servicii Persoane Adulte din Slatina vor avea un meniu special în prima şi a doua zi de Paşte.
Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor avea parte de o masă îmbelşugată. Conducerea unităţii spune că friptura de miel, ouăle roşii şi cozonacul nu vor lipsi din meniul pacienţilor. În prima zi de Paşte, aceştia vor primi la micul dejun preparate din carne, ouă roşii, lapte şi brânză de vaci. Ca supliment vor avea cartofi copţi, brânză şi fructe. La masa de prânz, bolnavii se pot înfrupta cu ciorbă de miel sau de pasăre, friptură de miel, sarmale sau cartofi înăbuşiţi, friptură de pui, cozonac şi fructe. Nici masa de seară nu va fi săracă. Bucătarii din cadrul spitalului vor pregăti friptură de pui, cartofi înăbuşiţi şi salată de varză. Potrivit Cristinei Tihan, purtătoarea de cuvânt a spitalului din Slatina, şi în a doua zi de Paşte, meniul pacienţilor va fi la fel de bogat. „Chiar dacă îşi vor petrece sărbătorile în spital şi nu vor fi alături de cei dragi, le urăm tuturor pacienţilor un Paşte cât mai fericit!“, a spus Cristina Tihan.
Mâncăruri alese pentru bătrâni şi persoanele cu handicap
Şi bătrânii, dar şi persoanele cu handicap din cadrul Complexului de Servicii Persoane Adulte (CSPA) din Slatina vor avea parte de mâncăruri alese de sărbători. În prima zi de Paşte, aceştia vor avea la micul dejun ouă roşii, lapte, caşcaval şi crenvurşti. De la masa de prânz nu vor lipsi ciorba de miel şi friptura de miel la tavă, cu cartofi, castraveciori, cozonac, suc şi apă minerală. Seara, persoanele instituţionalizate vor primi ceai, ouă roşii, caşcaval, parizer şi cozonac. Masa va fi la fel de îmbelşugată în a doua zi de Paşte.
„Am stat de vorbă cu ei, i-am întrebat ce ar vrea să