Amenzile contravenţionale, cuprinse între 1.000 şi 3.000 lei, s-au dat pentru depozitarea deşeurilor în zone neamenajate şi pe cursurile de apă.
O comisie de control, formată din reprezentanţi ai prefecturii, Gărzii de Mediu şi Serviciului de Gospodărire a Apelor au făcut, ieri, primele controale în judeţ, în cadrul programului de salubrizare „Vâlcea Verde". Controlul s-a făcut pe Valea Oltului, la Bujoreni, Călimăneşti şi Brezoi. „În toate cele trei cazuri au fost constatate încălcări ale legislaţiei privind depozitarea deşeurilor, iar autorităţile locale au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale", a declarat Petre Ungureanu, prefectul judeţului Vâlcea. „Am strâns 50 de tone de gunoi toată săptămâna trecută. Mai erau câteva deşeuri la Valea lui Stan, zonă care urma să fie curăţată, zilele acestea, dar comisia ne-a amendat cu 1.000 lei", spune Robert Schell, primarul oraşului Brezoi.
„Am ajuns deratizatorii universului"
Autorităţile locale din oraşul Călimăneşti au fost amendate cu 1.500 lei. „Am ajuns deratizatorii unversului. Ziua strângem deşeurile şi noaptea apar altele. Amenda s-a dat pentru peturile care se aruncă la voia întâmplării în râul Olt. Amenda o să o imputăm şi noi persoanelor care au aruncat deşeurile în apă", a precizat Vasile Scârlea, viceprimarul din Călimăneşti. Cea mai mare amendă, 3.000 lei, a primit-o primăria Bujoreni. „Zilnic facem curăţenie cu oamenii care primesc ajutor social, dar nu rezolvăm nimic. Noaptea şoferii care circulă pe DN7, opresc şi aruncă deşeurile pe terenurile care nu sunt îngrădite şi dimineaţa ne trezim, iar cu gunoaie", spune Ion Raicu, viceprimarul din Bujoreni. Conducerea primăriei Bujoreni a plătit jumătate din amendă în 48 de ore.
Controale în tot judeţul
Comisia va face verificări în toate localităţile din judeţ pentru a vedea dacă s-a făcut curăţenie. P