Piercingul in buric este la moda printre adolescenti, dar multi dintre ei nu cunosc riscurile la care se expun atunci cand iau decizia sa isi aseze un cercel in aceasta zona. Principalul risc al piercingului este infectia, in special daca acele folosite nu sunt sterilizate sau daca optezi pentru un alt cabinet decat unul specializat pentru interventie.
Un sondaj al specialistilor americani a aratat ca acest gen de piercing este cel mai popular, fiind urmat de cel in limba, informeaza steadyhealth.com.
Materialul din care este confectionat piercingul este si el foarte important. Astfel, se foloseste aur, argint, niobiu sau titan. Cerceii din aur si argint au dezavantajul ca sunt fragili, se pot rupe foarte repede, iar acest lucru poate influenta iritarea zonei respective si implicit infectia.
Mai mult, pentru persoanele care nu folosesc echipamente sterilizate sau nu sunt specilizate in acest domeniu, interventia este cu atat mai periculoasa cu cat se pot forma infectii care vor trece in sange. Totodata, zona respectiva ar putea fi iritata, umflata, iar ranile inestetice nu vor disparea nici dupa o saptamana de la interventie.
Daca totusi, cunoscand toate aceste riscuri, vrei sa ai un cercel in buric, apeleaza mai intai la un specialist, un cabinet avizat, unde sa intrebi care sunt masurile de igiena dupa interventie, esentiale pentru o recuperare rapida.
Este absolut necesar sa iti speli mainile inainte de a atinge zona respectiva. Mai mult, igienizeaza de doua ori pe zi, cu sapun si apa din abundenta. Timp de un minut, misca piercingul pentru a te asigura ca nu sunt urme de sapun neclatite. Clateste apoi cu apa si sare timp de cinci minute zona respectiva si tamponeaza delicat.
In mod normal, intr-o interventie sigura, realizata in conditii de siguranta si igiena, zona din jurul cercelului se va