Încă dinainte de a se face ziuă, bisericile din Bistriţa sunt pline de credincioşi de toate vârstele, veniţi să se spovedească în cel mai lung post al anului. Oamenii sunt de părere că spovedania curăţă sufletul şi că este un gest care ar trebui făcut periodic pentru că îi ajută să depăşească greutăţile de zi de zi. Preoţii spun că, faţă de anii trecuţi, tinerii vin în număr suprinzător de mare să-şi mărturisească păcatele.
Sute de bistriţeni s-au spovedit în Joia Mare. Dintre aceştia, mulţi sunt tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani. Protopopul Parohiei Ortodoxe Bistriţa-Năsăud, preotul Alexandru Vidican, spune că a văzut ieri zeci de tineri spovedindu-se la biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Bistriţa, de lângă sediul Protopopiatului. „Foarte mulţi tineri se spovedesc. Ieri, între orele 6.00 şi 10.00, cât am fost la biserică, au venit în jur de 300 de credincioşi, dintre care circa 50 erau tineri. Am observat că vin mulţi oameni şi din afara Bistriţei, de pe sate, oameni care profită de faptul că au de rezolvat anumite probleme în oraş şi trec de dimineaţă pe la biserică să se împărtăşească şi să-şi spună păcatele", afirmă protopopul. Vidican mai spune că, de regulă, bistriţenii aleg să se spovedească în postului Paştelui, cel mai lung din an, pentru a-şi linişti sufletele. Protopopul mai afirmă că patru preoţi slujesc la Biserica Adormirea Maicii Domnului pentru a evita aglomeraţiile. „Ne-am organizat în aşa fel încât credincioşii din oraş să nu aştepte prea mult", declară părintele Vidican.
Oamenii susţin că este bine să te spovedeşti, că mărturisirea păcatelor îi face să se simtă mai împăcaţi cu ei înşişi, dar şi cu Dumnezeu. „Măcar o dată într-un an este bine să mergi la preot şi să-ţi spui păcatele. Te simţi mai uşor după spovedanie, ai impresia că, după ce vorbeşti cu părintele, o povară ţi se ia de pe suflet şi că, în interi