Procuratura antidoping solicită suspenda-rea pe o perioadă de un an a atacantului român, însă Tribunalul Naţional Antidoping ar putea să-i dea „Briliantului“ dreptul de a juca din nou după şase-şapte luni, deoarece nu este recidivist.
Procuratura antidoping CONI a dispus miercuri trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an.
Avocatul Paolo Rodella, unul dintre reprezentanţii legali ai „Briliantului“, a spus că românul „nu a fost deloc fericit“ după ce a aflat propunerea procurorului antidoping al CONI.
„Nu au fost comunicate încă motivaţiile, dar ideea pe care mi-am făcut-o este că nu există cerere de recidivă. În caz contrar, ar fi fost parametrii diferiţi. Cred că a fost tratat cu mare severitate, deoarece în situaţia în care nu se vorbeşte de recidivă a existat o neglijenţă puternică. Foarte probabil, nu se poate ajunge la mai mult de un an de suspendare. Scopul nostru este de a lupta pentru o reducere a sancţiunii, iar eliminarea variantei recidivei este un lucru pozitiv pentru noi. Am vorbit cu Adrian şi nu era deloc fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă de genul acesta“, a precizat avocatul italian.
„Această cerere de suspendare pentru un an este un fel de recidivă deghizată, deoarece se vorbeşte despre neglijenţă specială din partea lui Mutu, astfel că eu nu înţeleg această atitudine a procurorului CONI şi mi se pare contradictorie poziţia lui. Prin aprilie vom ajunge la epilogul acestei situaţii. Rămânem optimişti şi credem în poziţiile noastre“, a adăugat alt avocat al internaţionalului român, Nino D’Avirro.
Victor Becali: Mutu nu e considerat recidivist
Impresarul Victor Becali a spus că este încrezător în faptul că Adrian Mutu va pri