Masa de Paşte va conţine un meniu tradiţional pentru toţi bănăţenii. Pentru cei mai săraci bunătăţile pascale vin în cantităţi mai mici, cu ingrediente mai ieftine, servite în găletuşe de vopsea pe post de caserole. La polul opus, cel mai bogat bănăţean din topul 500 Forbes, Emil Cristescu, se distrează cu familia şi prietenii în Spania.
Gabriel Târziu trebuie să facă minuni în fiecare an: din puţin să facă mult. Concret, Târziu trebuie să pregătească zilnic masa pentru cei mai săraci timişoreni. "Zilnic, pregătesc 600 de porţii, din 8,5 lei de persoană. Este greu, dar până acum nu am primit prea multe plângeri. Mai sunt câte unii care spun că mâncarea este ori prea sărată, unora nu le plac anumite ingrediente. Noi muncim de câteva zile pentru a pregăti o masă cât mai gustoasă de Paşte", a spus bucătarul. Meniul de Paşte al săracilor a fost suplimentat de consiliu local cu 45 de lei de persoană şi va conţine : ouă roşii, ciorbă de miel, piure, cozonac şi o plasă de dulciuri şi băuturi răcoritoare. Nu la fel stau lucrurile pentru Romeo Minciună, bucătar la un restaurant de lux din Timişoara care pregăteşte preparate dintre cele mai sofisticate pentru bănăţenii cu dare de mână. "Avem specialităţi pe toate gusturile. Preparate tradiţionale din carne de miel, deserturi fine. Ne pregătim încă de ieri, pentru că vom avea multe comenzi de onorat, atât la domiciliu, cât şi la restaurant", a spus bucătarul-şef. Pentru cei care doresc să consume alt fel de carne decât cea de miel, oferta este bogată: turnedou de căprioară (41,20 de lei), friptură de mistreţ (32 de lei), icre de manciuria cu unt şi lămâie (43 de lei) şi un desert specialitatea bucătarului: spumă de brânză cu fistic, migdale, fulgi de cocos, alune, sos de portocale roşii şi dulceaţă de zmeură.
De Paşte, acasă
Gospodinele au început pregătirile pentru meniul de Paşte încă de joi. Chiar dacă ma