Instrumentul este uşor de transportat, cântăreşte câteva grame, nimeni nu se murdăreşte, iar iubitorii de animale nu mai riscă amenzi cuprinse între 150 şi 300 de lei.
Dacă ideea măturii şi a făraşului nu surâde multor proprietari de animale de companie, pentru că este destul de incomod să le târâie după ei prin oraş, fizicianul pensionar Emil Avarvarei le prezintă instrumentul „minune“.
„Este un sistem format din două palete din sârmă solidă peste care se aplică o pungă, lăsându-se un fel de guler astfel încât să se poată închide la final fără ca cineva să se murdărească. Punga se aruncă uşor la coş“, a descris Emil Avarvarei procedeul de colectare a mizeriei lăsată de animale.
Dispozitive în funcţie de mărimea câinelui
Inventatorul a gândit instrumentul de strângere a excrementelor atât pentru animalele de talie mică, cât şi pentru ciobăneştii germani ori altă rasă de talie mare. „Am trei dimensiuni în funcţie de mărimea animalului. Totodată, am ataşat şi o tijă pentru a nu-l obliga pe stăpân să se aplece ca să culeagă resturile de pe jos. Se utilizează foarte simplu şi poate fi transportat fără nicio problemă“, povesteşte Emil Avarvarei.
Pietrenii care au animale de companie şi vor să păstreze şi curăţenia oraşului văd cu ochi buni invenţia lui Emil Avarvarei. „Cred că este mult mai simplu decât cu făraşul şi măturica. Nu te murdăreşti şi nici nu trebuie să alergi după aia cu instrumentele acasă ca să le speli. E o idee atât de simplă, dar foarte utilă“, a spus încântată pensionara Maria Atomei.
„Stăpânii câinilor trebuie să strângă în urmă“
Proprietarii de animale sunt obligaţi, potrivit unor hotărâri locale, să-şi ia toate măsurile ca să nu rămână mizerii în urma plimbărilor cu patrupedele preferate pe trotuare sau în parcuri. Cei care nu strâng excrementele riscă amenzi care pornesc de la 150 de lei