Tabloul lui Leonardo DaVinci ilustrează Ultima Masă a Mântuitorului, la cea mai importantă cină de sărbătoare, la care s-au adunat apostolii care aveau să fie întemeietorii creştinismului.
Ziarul spaniol "La Razon" relatează despre istoria descrisă de Evanghelii, referitoare la ''Cina cea de Taină'' şi care după părerea specialiştilor a avut loc în Ierusalim, într-o casă a unor nobili, care au oferit o cameră cu un decor lipsit de modestie pregătit special cu covoare şi tacâmuri de argint.
Arheologii şi savanţii sugerează că această casă ar putea aparţine lui Nicodim, Iosif din Arimatea, sau familiei lui Ioan Marcu (care a devenit mai târziu evanghelistul Marcu), deşi orice alte ipoteze ar putea fi la fel de reale.
Descoperirile arheologice, unde au fost localizate ruinele casei nu păstrează nicio particularitate care să certifice identitatea proprietarului, dar care se pare că nu a fost nici sărac şi nici modest, motiv pentru care Sărbătoarea Paştelui este, potrivit tradiţiei, abundentă.
Ultima Masă a Mântuitorului nu a fost sărăcăcioasă.
Francisco Varo, expert în limbile biblice şi în istoria creştinismului timpuriu, a analizat imaginile din tabloul lui DaVinci, dar şi multe din cele descoperite de arheologi şi care, în majoritate redau cam aceleaşi lucruri: vase specifice pentru mâncăruri specifice.
Conform relatărilor istoricilor, Ultima Masă a avut un scop foarte important şi anume acela de a bea ultimul pahar în semn de mulţumire şi recunoştinţă cu discipolii săi şi de a prevesti istoria evenimentelor importante din zilele următoare.
Vezi AICI ce cred oamenii de ştiinţă că a mâncat Mântuitorului la Ultima Cină