Expoziţie de vinuri de casă de tot soiul la marginea drumului leagă Piteştiul de Câmpulung. La intrarea pe DN 73, care leagă Piteştiul de Câmpulung, în comuna Mărăcineni, găseşti din poartă în poartă vin de casă,la jumătate de preţ comparativ cu ceea ce găseşti în hipermarketuri.
Vinul de Mărăcineni are deja tradiţie, pentru că în ultimii cinci ani de sărbători sute de piteşteni vin să se aprovizioneze cu vin de casă din comuna situaţă la doi kilomeri de Piteşti. Pe lângă faptul că licoarea este sută la sută naturală, după cum spun producătorii, şi preţul pe litru este cam la jumătate comparativ cu cel din magazine.
Afacerea cu vinul a mers ca pe roate în această săptămână. Ţăranii şi-au expus la poartă bidoanele, ca să sară în ochii trecătorilor. „Sticlele le-am umplut cu ceai pentru că ne-a fost frică să nu le fure”, a spus Constantina Deleanu, producător de vin din Mărăcineni. „Eu îmi făceam treburile prin casă, înroşeam ouă, nu puteam sta cu ochii şi pe bidoane. ”, a mai adaugat femeia. Încă de la ieşirea din Piteşti, pe la Podul Viilor, spre Câmpulung, se zăresc din poartă în poartă mese pline cu sticle, ca la expoziţie.
„E frumos când vine Paştele şi băgăm în buzunar roadele”
Producătorii care au fost inspiraţi şi şi-au expus sortimentele la poartă au avut de câştigat. Au vândut şi o sută de litri pe zi. „Am avut vânzare bună. Aşa se întâmaplă în fiecare an, înainte de Paşte. Sunt foarte mulţi care merg la munte la Braşov şi, dacă suntem în drumul lor, opresc.”, a precizat Constantina Deleanu. Vinul pentru masa de Paşte de pe marginea drumului a fost la mare căutare, fapt confirmat şi de un alt producător, Marin Ilie: „E greu la culesul strugurilor, dar e frumos când vine Paştele şi băgăm în buzunar roadele, ca să spun aşa”.
Dacă în magazin cea mai ieftină sticlă cu vin de 750 ml costă 10 lei, la ţărani achiţi 6 lei pe un