Autoritatile chineze intentioneaza sa deschida un muzeu dedicat coruptiei. Administratorul viitorului muzeu a solicitat opiniei publice sa-i desemneze pe primii 100 de oficiali corupti, informeaza presa chineza, citata de Rador. Criteriile de alegere a celor mai corupti oficiali, din ultimul secol, se refera la functia detinuta, suma presupus ilicita pe care o detin sau modul si conditiile in care a fost obtinuta.
Initiatorul acestui proiect, care va fi realizat in localitatea Chengdu, din sud-vestul Chinei, a spus ca a inceput sa colecteze "exponate" la recomandarea utilizatorilor de internet si a anuntat ca va solicita sprijinul Partidului Comunist pentru realizarea initiativei sale, care va fi un adevarat centru de educatie.
Premierul Chinei, Wen Jiabao, a recunoscut ca fenomenul coruptiei reprezinta o mare problema in China, in pofida eforturilor depuse de guvern.
In lume mai exista muzee consacrate unor domenii putin mai ciudate pentru o institutie de cultura. De exemplu, in Thailanda, in anul 2000, s-a deschis un muzeu al opiumului si istoriei stupefiantelor, in India exista un muzeu al toaletelor si in Franta un muzeu al canalizarilor. Autoritatile chineze intentioneaza sa deschida un muzeu dedicat coruptiei. Administratorul viitorului muzeu a solicitat opiniei publice sa-i desemneze pe primii 100 de oficiali corupti, informeaza presa chineza, citata de Rador. Criteriile de alegere a celor mai corupti oficiali, din ultimul secol, se refera la functia detinuta, suma presupus ilicita pe care o detin sau modul si conditiile in care a fost obtinuta.
Initiatorul acestui proiect, care va fi realizat in localitatea Chengdu, din sud-vestul Chinei, a spus ca a inceput sa colecteze "exponate" la recomandarea utilizatorilor de internet si a anuntat ca va solicita sprijinul Partidului Comunist pentru realizarea initiativei sale,