Din nou, de serviciu la rubrica de față, prezentată în colaborare cu vinul.ro , este tînărul nostru preieten Valentin Ceafalău care a găsit de cuviință să ne propună un vin alb, ușor, care să “spele” senzația de abundență alimentară a Sărbătorilor de Paști.
“Tobia Blanco Fermentado En Barrica 2009,DOC Rioja, Malvasia, Viura
Pentru amatorii de nuanţe de vanilie, cocos, caprifoi şi un pic de… linişte, acest vin poate reprezenta un adevărat panaceu. Este prietenos, volubil şi relaxat, îţi captează atenţia foarte repede, fără să solicite prea multe. La primul contact este uimitor de senzual şi exotic, prin aromele sale delicate de caprifoi, miere, cocos şi grapefruit, împletite frumos pe o structură de vanilie, dar gustul său direct, un pic cam prea simplu – fără să fie dazamăgitor, însă – te aduce cu picioarele pe pământ, cu tonurile sale de citrice (limete şi vanilie), un pic de măr verde şi tonuri subtile de condimente. Prospeţimea şi aciditatea uşoară, într-un bun echilibru, îl fac foarte uşor de băut.
Bonus: Un magazin de uleiuri fine și alimente cu dichis
O familie de prieteni buni de-ai mei a deschis al doilea magazin Oliviers & Co, în galeria Feeria, din Băneasa.( Primul se află în Dorobanți) Am fost, ieri, acolo, în prima zi și m-am bucurat de reușita lor. Le țin pumnii! Veți găsi în acest magazin, parte dintr-o linie franțuzească, uleiuri de măsline extra, super, mega virgine, de prin toate țările europene care cultivă măslini, dar și alte produse adiacente (și sănătoase), oțeturi, balsamice sau nu, paste fine, diverse tapenade. În fine, nu mai scriu, că-mi lasă gura apă. A, și să nu uit, produse cosmetice pe bază de ulei de măsline.
Din nou, de serviciu la rubrica de față, prezentată în colaborare cu vinul.ro , este tînărul nostru preieten Valentin Ceafalău care a găsit de cuviință să ne propună un vin alb, ușor, care să