Masa de Paşte a fost astăzi principalul punct de atracţie. Indiferent că au ales să-şi petreacă alături de familie sau la restaurant, arădenii nu au uitat de principalul ingredient al acestei zile: friptura de miel.
Temperaturile ridicate au reuşit chiar să scoată la iarbă verde zeci de arădeni. Dincolo de importanţa sărbătorii, înfulecatul de miel şi de drob a reunit prieteni şi familii.
Chiar dacă au cheltuit enorm pentru masa de Paşte, arădenii au făcut tot posibilul să nu lipsească nimic, începând de la carnea de miel, până la bere sau chiar mici.
„În acest an, schimbăm un pic tradiţia. E vreme frumoasă aşa că că am decis că o ieşire la pădure e binevenită. Avem pregătit tot, chiar şi tocana de miel”, a spus Silviu Pungă, arădean.
Pe de cealaltă parte, unii au încercat să păstreze tradiţia reuniunii familiei la masa de Paşte.
„Ne-am împărţit astfel încât fiecare să se ocupe de ceva pentru masa de Paşte. Soţul a făcut ciorba de miel, în vreme ce eu m-am ocupat de friptură şi de drob. De cheltuit s-a chetuit destul de mult. Au fost prea scumpi mieii anul acesta. Dar am reuşit măcar să cumpărăm jumătate de carcasă”, a mărturisit Camelia Sava, o arădeancă.
Oferte de paște la restaurante
Pentru a evita nebunia de dinaintea sărbătorilor pascale dar și pentru a nu cheltui atât de mult, câțiva arădeni au ales meniurile special pregătite pentru duminica Paștelui. „Faţă de anii trecuţi am avut rezervări pentru masa de Paşte. Am gândit la o alternativă şi am venit cu un meniu special pregătit pentru această zi. Avem preparate din carne de miel, ouă roşii, drob şi chiar cozonaci”, a spus Marian Cirimpei, patronul unui restaurant din oraş.
Astfel, în schimbul a circa 400 de lei cât i-a costat pe arădeni masa de Paşte, cei care au optat pentru meniurile restaurantelor au scos din buzunar 200 de lei.
„Anul acesta mieii