Pentru ca trebuie sa mananci, singura cale de a slabi este sa mananci inteligent. Cu alte cuvinte, sa incluzi in alimentatie acele ingrediente care duc la o ardere mai rapida a grasimilor.
Cum vara se apropie, n-ar fi rau sa-ti faci ceva provizii de sos de chilli sau ardei iute, mustar, ceai verde si ghimbir. Toate iti sunt aliati de nadejde in lupta cu kilogramele, conform The Sun.
Chilli sau ardei iute
Sosul de chilli arde caloriile, iar cu cat e mai iute, cu atat este mai intens efectul. Poti avea parte de aceeasi actiune la nivelul stratului adipos si daca mananci ardei iute.
Expertii au descopeprit ca ambele sunt prietenoase cu inima, dupa cum a aratat un studiu din 2006, gratie antioxidantilor continuti.
Mustar
Si din nou, cu cat mai iute, cu atat mai bine. Studiile au aratat ca mustarul mareste rata cu care organismul arde caloriile.
O cercetare realizata la Oxford a aratat ca mustarul grabeste metabolismul cu 15% in urmatoarele ore de dupa masa. In plus, este bun si in caz de raceala, pentru ca-ti elibereaza caile respiratorii.
Cafeina
Exista un motiv pentru care francezii, care nu au prins inca din urma restul europenilor la obezitate, savureaza o cafea dupa masa. Studiile arata ca si cafeina grabeste metabolismul, facand ca mai multe calorii sa fie arse.
Exista si voci care spun ca in loc de bauturi energizante ar trebui consumata cafea, inainte de o repriza de efort. Pe langa faptul ca previne si amelioreaza durerile musculare, aceasta face ca muschii sa foloseasca grasime drept combustibil, in timpul efortului, dupa cum sustin cercetatorii australieni.
Ceai verde
Cateva studii au aratat ca sase cesti de ceai verde pe zi dau avant metabolismului si fac ca inca 80 - 100 de calorii sa fie arse. Insa unii pun aceste efect