Ce sa mananci pe perioada sarcinii, cum sa te imbraci pentru a nu raci, ce vitamine sunt necesare pentru buna dezvoltare a copilului, cum se aseaza un scutec, de ce plange continuu noaptea. Sunt doar cateva dintre intrebarile care nu au intotdeauna raspuns atunci cand vine pe lume primul copil.
Desi pare un lucru simplu, cel mai fericit eveniment din viata unei femei sau a unui cuplu, primul copil, semnifica si stres sustinut, nopti nedormite, decizii incorecte si multe renuntari. Webmd.com iti ofera cateva posibile solutii pentru a face fata cu brio stresului primului copil.
Tranzitia de la viata in doi la cea in trei nu este una usoara. Mai mult, adaptarea va fi facuta rapid, pentru ca cel mic sa nu aiba de suferit, sa fie ingrijit corespunzator si sa aiba parte de suportul si afectiunea parintilor.
Poti face un plan impreuna cu persoana de langa tine inca de pe perioada sarcinii. Va puteti imparti atributiile, pentru ca amadoi sa aveti parte de odihna noaptea, atunci cand cel mic se trezeste si trebuie hranit corespunzator.
Mai mult, daca esti o femeie activa, care are grija de sanatatea si imaginea sa, primul copil inseamna mai putin timp pentru tine. Tocmai de aceea este necesar si aportul partenerului de viata, pentru ca si cel mic, dar si prospata mamica sa isi continue sarcinile zilnice, cu acelasi randament.
Exista persoane care isi planifica timpul si atributiile primilor 18 ani ai copilului. Daca ti se pare totusi prea mult, poti planifica macar primul an din viata micutului tau, atunci cand timpul si prioritatile tale vor capata alte valente.
Mai mult, trebuie sa fii deschisa noilor schimbari din viata ta si sa te adaptezi lor usor, fara un efort foarte mare. Flexibilitatea este foarte importanta, deci daca obisnuiesti sa iti stabilesti sau planifici foarte bine fiecare moment al viet