Domnule Morar, Remus Cernea candidează la alegerile parţiale din colegiul 19, sectorul 4.
Ei, vedeţi că aveţi o putere de convingere teribilă ?
UPDATE: Aşa cum şi intuiam, candidatura lui Remus este un simbol, explicat aici. Reproduc argumentaţia, la care subscriu întrutotul, mai jos:
Luni, 5 aprilie, am depus un dosar de înscriere la alegerile parţiale pentru Colegiul nr. 19 din Bucureşti, de data asta ca independent. După cum se ştie, legea electorală actuală interzice atât partidelor neparlamentare, cât şi independenţilor să poată candida.
Am depus acest dosar ştiind foarte bine că nu voi putea candida. Evident că dosarul va fi respins. Am făcut-o însă din câteva considerente:
1. Acest demers al meu este unul pur principial şi vizează apărarea unor valori democratice golite de conţinut de actuala clasă politică precum pluralismul politic şi dreptul de a alege şi a fi ales. Fără respectarea acestora este o iluzie să credem că România va prospera şi că libertăţile individuale ale cetăţenilor vor fi respectate de către actuala clasă politică.
2. Este un gest simbolic care arată că alegerile din România după 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 nu sunt unele democratice şi pluraliste. În mod ironic, aceste alegeri parţiale seamănă izbitor cu cele care se organizau în perioada comunistă când pe buletinele de vot, pentru primării spre exemplu, figurau câte doi candidaţi ai partidului unic, iar cetăţenii formal “aveau de unde alege”. Situaţia actuală din România arată cu prisosinţă că din punct de vedere al incompetenţei, corupţiei şi spiritului de castă manifestat de actuala clasă politică atunci când îşi acordă privilegii, avem la putere un partid unic. Între PDL, PNL şi PSD nu se pot trasa linii de demarcaţie clare din punctul de vedere al practicilor medievale de utilizare a puterii pentru a se înstăpâni asupra cetăţenilor