Acestea sunt primele rezultate anuntate de DIICOT a actiunii de azi impotriva a trei grupari infractionale care se ocupau de licitatii frauduloase pe Internet. Probabil avem de-a face cu una din cele mai complexe actiuni ale Politiei Romane, implicind si elemente internationale, deci colaborarea cu forte de politie din alte state. Citeva comentarii merita insa sa fie facute, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.
1. Asa cum rezulta si din raportul Politiei de pe anul trecut avem de a face cu organizarea grupărilor care acţionează, structurarea şi specializarea membrilor acestora; deci actiunea de astazi nu trebuie sa ne ia prin suprindere. In acest context trebuie insa subliniat efortul si cooperarea extraodinara intre forte de politie si procuratura din diverse judete si din afara tarii. Este cu adevarat de aplaudat.
2. Daca avem de a face insa cu 250 de persoane in adevarate retele infractionale, mai multe intrebari trebuie sa fie adresate:
a. Avem de a face cu un fenomen ? Raspunsul ar trebui sa fie pozitiv, in special in anumite zone ale tarii. (Bucuresti, Vâlcea - Drăgăşani şi Teleorman – Alexandria)
b. Dar cum s-au putut ele dezvolta in libertate pina la un asemenea numar? Din punctul meu de vedere sunt doua explicatii majore.
Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea. Acestea sunt primele rezultate anuntate de DIICOT a actiunii de azi impotriva a trei grupari infractionale care se ocupau de licitatii frauduloase pe Internet. Probabil avem de-a face cu una din cele mai complexe actiuni ale Politiei Romane, implicind si elemente internationale, deci colaborarea cu forte de politie din alte state. Citeva comentarii merita insa sa fie facute, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.
1. Asa cum rezulta si din raportul Politiei de pe anul trecut avem de a face cu organizarea grupărilor care acţionează, st