Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au efectuat, în pregătirea Paştelui, 391 de controale, fiind verificate 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor.
CITEŞTE ŞI:
Razie la carne de miel şi ouă în cea mai mare piaţă din oraş
Pentru prevenirea apariţiei unor toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradiţional, consumul unor alimente de origine animală şi nonanimală creşte în mod considerabil, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a dispus o serie de măsuri suplimentare, concentrate asupra modului cum se produce, depozitează, transportă şi se comercializează, carnea de miel, produse din lapte, ouă şi alte produse alimentare specifice acestei perioade.
Aproape 400 de controale
În cursul lunii martie 2010 au fost verificate efectuate 391 de controale, fiind verificate 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor, 5 unităţi de prelucrare carne, 43 de carmangerii, 6 unităţi de prelucrare lapte, 20 depozite alimentare, 14 laboratoare de cofetărie, patiserie, 27 unităţi de panificaţie, 91 unităţi de comercializare, din care 17 supermarketuri, 54 restaurante şi pensiuni 121 de unităţi cu produse alimentare de origine nonanimală (legume, fructe, paste făinoase, conserve diferite, băuturi, etc.) şi controale zilnice în toate pieţele agroalimentare de pe raza judeţului.
Peste 1.000 de probe de laborator
Au fost examinate în laborator 1091 probe microbiologic, 215 probe fizico-chimic din materii prime şi produse finite, s-au examinat 86 probe, din lapte materie primă şi produse din lapte, 99 probe din legume, fructe şi produse de panificaţie pentru determinarea unor contaminanţi şi aditivi şi 114 teste de sanitaţie pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei în unităţi cu profil alime