Criza a dus la creşterea numărului de procese ale angajaţilor împotriva angajatorilor. Potrivit revistei Capital, anul trecut, pe rolul Curţilor de Apel s-au aflat peste 28 de mii de litigii de muncă. Opt din zece au privit disponibilizările, aşa cum era de aşteptat. Avocata Magda Volonciu, specialistă în dreptul muncii spune la RFI că 2010 ar putea aduce o explozie a acestor litigii, mai ales dacă statul nu va fi atent la modul în care va face dispobilizările colective anunţate.
Criza a dus la creşterea numărului de procese ale angajaţilor împotriva angajatorilor. Potrivit revistei Capital, anul trecut, pe rolul Curţilor de Apel s-au aflat peste 28 de mii de litigii de muncă.
Opt din zece au privit disponibilizările, aşa cum era de aşteptat. Avocata Magda Volonciu (audio), specialistă în dreptul muncii spune la RFI că 2010 ar putea aduce o explozie a acestor litigii, mai ales dacă statul nu va fi atent la modul în care va face dispobilizările colective anunţate.
"S-a creat şi o modă acum, hai să mergem repede să dăm în judecată. Depinde foarte mult şi cum se fac disponibilizările, pentru că în domeniul disponibilizărilor şi în general în domeniul ăsta procesele sunt atât de multe, pentru că procedurile sunt extrem de complexe şi orice greşeală poate fi foarte uşor speculată. Pe de altă parte, dacă unuia de la Satu Mare îi dai drepturile şi altuia de la Călăraşi nu-i dai, toţi fiind angajaţii statului, aici mi se pare că vorbim de oarece discriminare. Este de aşteptat ca acest val (de procese - n.r.) să crească", explică Magda Volonciu. Magda Volonciu, despre procesele privind concedierile.
Criza a dus la creşterea numărului de procese ale angajaţilor împotriva angajatorilor. Potrivit revistei Capital, anul trecut, pe rolul Curţilor de Apel s-au aflat peste 28 de mii de litigii de muncă. Opt din zece au privit disponibilizările, aşa cum era d