Odată cu venirea primăverii şi cu încălzirea vremii, cu toţii ne-am dori să ieşim la iarbă verde măcar o dată pe săptămână.
Un picnic la iarbă verde este cea mai la îndemână soluţie, iar o masă în aer liber este una dintre activităţile cel mai uşor de organizat.
În viaţa agitată pe care o ducem cu toţii, se pare că avem din ce în ce mai puţin timp pentru a planifica şi organiza o masă la iarbă verde. Principala piedică pe care o întâmpinăm pare să fie găsirea unor idei originale şi practice pentru un picnic reuşit, însă cu un pic de efort şi dorinţă de a uita puţin de rutină, ne putem bucura de o escapadă plăcută în mijlocul naturii.
Partea cea mai bună a unui picnic este faptul că această activitate nu este presantă. Când mergem la iarbă verde nu există o singură gazdă, ci fiecare participant poate juca acest rol. În plus, felurile de mâncare nu trebuie servite „la timp“ sau într-un aranjament sofisticat – ceea ce se potriveşte cu atmosfera degajată în care trebuie să se desfăşoare un picnic. Mâncarea servită la o masă la iarbă verde nu necesită preparare laborioasă şi atentă. Dimpotrivă, totul trebuie făcut cât mai simplu şi fără prea mult efort.
Primul lucru la care trebuie să vă gândiţi atunci când organizaţi un picnic este felul în care veţi ambala şi transporta mâncarea.
Alimentele trebuie să fie păstrate proaspete şi nealterate şi, foarte important, nu trebuie să se amestece. Vestea bună este că mâncarea nu trebuie în nici un caz să fie sofisticată, cu multe sosuri şi garnituri complicate, ci cât se poate de simplă şi uşor de transportat.
Sanvişurile, mâncarea de bază
Pentru că sunt extrem de uşor de pregătit şi servit, sanvişurile reprezintă felurile de mâncare de bază ale oricărei mese la iarbă verde. Pentru prepararea acestora optaţi pentru baghetele franţuzeşti, nu utilizaţi franzela obişnuită. Tăiaţi