Salariile medii ale celor care sunt angajaţi în unele companii de stat aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri nu sunt chiar atât de mici. În condiţiile în care statistica spune că salariul mediu brut din România a fost în ianuarie de până în 2.000 de lei, există companii de stat unde acest câştig salarial "bate" înspre 7.000 de lei. capital.ro a realizat un top al celor mai mari salarii medii din companiile de stat aflate în subordinea
Salariile medii ale celor care sunt angajaţi în unele companii de stat aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri nu sunt chiar atât de mici. În condiţiile în care statistica spune că salariul mediu brut din România a fost în ianuarie de până în 2.000 de lei, există companii de stat unde acest câştig salarial "bate" înspre 7.000 de lei. capital.ro a realizat un top al celor mai mari salarii medii din companiile de stat aflate în subordinea lui Videanu, aşa cum reiese din bugetele pe 2010, publicate în Monitorul Oficial.
Pe ultimul loc se află compania Hidroserv Porţile de Fier, societate care are un număr mediu de angajaţi de 555 de persoane, câştigul mediu al acestora fiind de 3.775 de lei. Compania are prevăzut pentru acest an un profit brut de 148.000 de lei.
Cu un salariu mediu de 4.179 de lei, Hidroserv Sebeş ocupă locul al nouălea, având 189 de angajaţi şi un profit brut la finalul acestui an de 695.000 de lei.
Pe poziţia a opta se află Societatea Comercială Carbonifera S.A. unde câştigul salarial mediu este de 4.116 lei. Producătorul de cărbune are doar 33 de angajaţi.
La Hidroserv Curtea de Argeş, salariul mediu pentru cei 280 de angajaţi este de 4.280 de lei, iar profitul previzionat pentru acest an este de 900.000 de lei.
Pe locul al şaselea se află Hidroserv Slatina, unde câştigul mediu salarial e