Din totalul locuinţelor achiziţionate cu credit bancar şi cu garanţii de stat prin programul „Prima casă“, în Dolj s-au vândut doar 2,8%, în timp ce în Cluj s-au înregistrat 7 procente, iar în Timiş - 6%. Fondul Local de Garantare Craiova susţine că din Timiş vin cereri de garantare „în valuri“, pentru că situaţia economică şi socială este mai bună în Banat. La fel şi în Cluj.
Clujenii şi timişenii şi-au cumpărat mai multe locuinţe decât doljenii prin Programul „Prima casă“. La nivel naţional, din totalul garanţiilor de stat acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru creditele contractate de tinerii care şi-au luat locuinţe, 7% au aparţinut celor din Cluj şi 6% au mers în Timiş. În acelaşi timp, locuitorii Doljului au avut doar 2,8% din solicitări. Ca sume plătite pentru apartamentele cumpărate prin Programul „Prima casă“, tot Cluj şi Timiş sunt în frunte, după Bucureşti.
Comparativ cu oltenii, timişenii au depus foarte multe solicitări pentru a-şi cumpăra prima locuinţă. Astfel că în zonele dezvoltate ale ţării din punct de vedere economic se simte o creştere a numărului tranzacţiilor pe piaţa imobiliară. Şi în Dolj sunt multe cereri pe „Prima casă“, dar nu se compară cu cele din Timiş nici ca număr, nici ca valoare a finanţărilor. În partea a doua a programului guvernamental, numărul cererilor de garantare este şi mai mare în Timiş, a precizat recent directorul Fondului Local de Garantare Craiova, Gheorghe Lăpădat. Biroul de la Timişoara al FNGCIMM aparţine tot de Fondul Local de Garantare Craiova. În judeţele arătate, oamenii sunt mai bine plătiţi şi îşi permit să apeleze la credite bancare (şi implicit la garanţii din partea statului) prin programul „Prima casă“. Prin comparaţie între regiunile de dezvoltare geografică, şomajul mai mare din Oltenia şi salariile mai mici s-au reflectat în numărul de cereri