Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării au crescut în ultimul trimestrul al anului faţă de precedentele trei luni cu 5,4% la 2.390 lei, din care peste 80% au reprezentat venituri băneşti, restul fiind aporturi în natură, ptorivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În trimestrul trei al anului trecut, veniturile medii lunare ale unei gospodării erau de 2.268 lei. Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri
Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării au crescut în ultimul trimestrul al anului faţă de precedentele trei luni cu 5,4% la 2.390 lei, din care peste 80% au reprezentat venituri băneşti, restul fiind aporturi în natură, ptorivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
În trimestrul trei al anului trecut, veniturile medii lunare ale unei gospodării erau de 2.268 lei.
Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (48% din veniturile totale ale gospodăriilor, în scădere cu 3,3 puncte procentuale faţă de trimestrul unu, cu 4,3 puncte procentuale faţă de trimestrul doi şi cu 4,1 puncte procentuale faţă de trimestrul trei.
O altă sursă de venituri cu o pondere importantă în structura veniturilor totale ale gospodăriilor au avut-o prestaţiile sociale, cu o pondere de 24,7%.
Într-o măsură mai mică la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit în trimestrul patru şi veniturile din agricultură cu 2,6%, veniturile din activităţi neagricole independente cu 2,9% şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei cu 1,8%.
Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, s-au înregistrat diferenţe de nivel şi, mai ales, de structură între veniturile gospodăriilor în funcţie de mediul de rezidenţă.
Astfel veniturile totale medii pe o gospodărie din medi