Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult doamna ministru Udrea. Din motive lesne de inteles pentru orice iubitor de arta, politica sau istorie. Cultura generala bogata pe care o are doamna ministru nu lasa loc de interpretari si nici de ambiguitati.
Dincolo de calitatile fizice, apreciate de revistele glossy si de publicul larg, doamna Udrea ne arata ca ideile politice sunt la fel de valoroase si, mai ales, originale.
Am asistat la fulminanta sa cariera. Am admirat tenacitatea si ambitia de a ajunge cat mai sus in ierarhia politica. Am vazut-o luptandu-se, dupa modelul patronului sau spiritual, cu presa, cu inamicii politici, cu subiectele grele si cu problemele de zi cu zi pe care le presupune o functie inalta in stat.
Este frumoasa, inteligenta, comunica foarte bine cu presa, are relatii, are tupeu, iar tupeul este bun, mai ales cand vine vorba despre femeile din politica romaneasca. Cu alte cuvinte, daca esti femeie si nu ai tupeu, mai bine stai acasa si incerci sa o descifrezi pe Sanda Marin.
Mai nou, dansa incearca sa ne indulceasca viata afectata de criza printr-un soi nou de glumite politice. Din pozitia de ministru isi permite sa ne dovedeasca ca inventivitatea conceptuala, dar si viziunea politica sunt doua lucruri la care tine foarte mult.
A auzit cineva pana acum de conceptul de "dictatura luminata"? Sincer, eu nu. Dar sunt sigur ca ne va explica, autosesizandu-se, politologul si europarlamentarul PD-L Cristian Preda. Daca nu o va face, atunci domnul Preda va avea o mare dilema morala, profesionala si politica. Inseamna ca va respinge regimul dictatorului Fidel Castro si al stafiei lui Che Guevara, insa va fi de acord ca Romania ar avea nevoie de o "dictatura luminata!?".
Nu stiu daca doamna Udrea s-a referit, de fapt, la despotismul luminat sau absolutismul luminat din secolul al XVII