Părinţii au dorit să înveţe carte, dar el a fost atras mai mult de muzică, asta şi pentru că provine dintr-un neam de lăutari reneumiţi. Aurelian Mihu, cunoscut ca Adi Mihu, este unul dintre cei mai cunoscuţi textieri din România.
Părinţii, în special tatăl, care era ofiţer în cadrul armatei, au dorit foarte mult ca Aurelian să-şi facă un drum în viaţă cu ajutorului studiilor, dar chemarea muzicii a fost mai puternică, mai ales că provine dintr-un neam de lăutari foarte cunoscuţi. La baluri, nu se dezlipea de lângă lăutari. A fost atras de tobe, instrument la care a şi învăţat să cânte. De la vârsta de 14 ani a început să cânte la nunţi cu mai multe formaţii. „Sunt rudă cu Ionel Mihu, cel care a compus melodia «Sârba lui Mihu», care se difuza înainte la mai toate posturile de radio. Am învăţat prima dată să cânt la tobe. Mi-a plăcut şi am furat de la lăutari. Mergeam la vechiurile baluri şi stăteam numai lângă lăutari. Tata a insistat să învăţ carte, dar natura sângelui cred că şi-a spus cuvântul. În muzică m-a iniţiat regretatul viorist Costel Prună, iar apoi de către Titi Mihu“, ne poveşte Adi Mihu, aşa cum este cunoscut de toată lumea. Pe lângă muzică, i-a plăcut foarte mult literatura. În şcoala generală a scris poezii pentru revista şcolii şi chiar a participat la olimpiade. „Scriitorii mei preferaţi sunt Rebreanu şi Sadoveanu, iar dintre poeţi, bineînţeles, că Mihai Eminescu este mai aproape de sufletul meu“, spune textierul.
Victoriţa Lăcătuşu, prima cântăreaţă pentru care a scris o piesă
După ce a terminat liceul, a venit în Târgu-Jiu şi a cântat cu majoritatea muzicanţilor mai cunoscuţi în diverse formaţii. A început să scrie textele melodiilor pentru propria formaţie, iar primul cântăreţ care i-a cântat versurile a fost Victoriţa Lăcătuşu. „M-am împrietenit cu Emil Badea şi am alcătuit o formaţie. Am început să scriu texte pentru