Medicii de familie sunt în a doua zi de negocieri a contractului-cadru, timp în care refuză să prescrie reţete gratuite şi trimiteri pacienţilor. Pacienţii sunt solidari cu medicii. Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Alexandru Buzamet spune la RFI că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui să găsească soluţii rapid pentru rezolvarea problemelor.
Medicii de familie sunt în a doua zi de negocieri a contractului-cadru, timp în care refuză să prescrie reţete gratuite şi trimiteri pacienţilor.
După negocierile purtate marţi cu Ministerul Sănătăţii, care s-au încheiat fără o concluzie clară, miercuri, medicii de familie se întâlnesc cu reprezentanţii Casei de Sănătate.
Pacienţii sunt solidari cu medicii. Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Alexandru Buzamet (audio) spune la RFI că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar trebui să găsească soluţii rapid pentru rezolvarea problemelor.
"Suntem solidari cu medicii în demersul lor, considerăm că este un demers legitim, legal şi moral. Nu există nici un motiv pentru care jocul acesta să se perpetueze, în detrimentul serviciilor publice sanitare, de care populaţia are atâta nevoie, dar acolo autoritatea reprezintă pacienţii, este un lucru foarte interesant, cum cei care reprezintă interesele cetăţenilor asiguraţi întârzie să pună la dispoziţie serviciile, pe motiv că medicii n-ar vrea să-şi facă datoria", afirmă Buzamet.
După discuţiile de miercuri, 7 aprilie, între reprezentanţii medicilor de familie şi Ministerul Sănătăţii ar urma să se semneze un protocol, în urma căruia medicii ar putea renunţa la proteste, iar reţetele gratuite şi compensate ar urma să fie din nou eliberate cel mai probabil de joi, 8 aprilie. Alexandru Buzamet, despre protestele medicilor de familie.
Medicii de familie sunt în a doua zi de negocieri a contractu