Reka Godri este preot reformat în localitatea Atea, a înființat în Satu Mare un club al mămicilor și militează pentru protejarea naturii.
Profil
Născută 4 martie 1981, Covasna
Studii – Institutul Teologic Protestant Cluj – Napoca
Familie – Căsătorită, o fetiță Ágnes
Reka Godri este una dintre puținele femei preot din județul Satu Mare. Încă de la absolvirea Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ superior a Bisericii Reformate, ea a slujit în satul Atea, comuna Dorolț. „Din 2005, când am venit în Satu Mare, am preluat parohia Atea, cu o pauză de 2 ani, timp în care am fost în concediu de creștere a copilului. Este o comunitate mică, cu circa 130 de oameni“, spune Reka Godri. Pentru Reka, înclinația spre o profesie duhovniocească a venit în mod natural. „Şi tatăl meu, și unul dintre bunici au fost preoți. Fratele meu care e mai mare cu 3 ani a terminat Institutul, așa că ocupația de preot nu mi-a fost deloc străină, mai ales că știam din timpul liceului calea pe care vreau să o urmez, absolvind în Sfântu Gheorge, Covasna, Liceul Teologic. Mai mult, soțul meu, Alpar, este și el preot evanghelic-lutheran “, mai spune Reka.
A înființat un club pentru mămici
După nașterea în 2008 a fetiței Ágnes, tânăra a decis să înființeze un club al mămicilor. „Când fetița avea în jur de un an m-am gândit că în Satu Mare nu există, ca în alte orașe, o viață socială pentru mămici, un club unde se pot discuta probleme legate de creșterea copilului, așa că am înființat acest club, iar în prezent suntem câteva zeci de mămici și ne întâlnim cel puțin odată pe sătămână“, mai spune Reka. Chiar şi înainte de înființarea clubului, Reka a fost preocupată de problemele legate de creșterea copilului. „În primul rând, scutecele de unică folosință sunt extreme de nocive pentru natură. Așa că,nu doar