Impozitul forfetar, pus din nou arbitrar. Un restaurant din Floreasca va plati un impozit forfetar de trei ori mai mare decat acum, dupa grila propusa de Finante, care tine „secreta“ reteta aflata la baza noilor calcule. Potrivit grilei impozitului minim valabil in prezent, un restaurant cu cifra de afaceri de 100.000 de euro plateste anual 1.585 euro. Conform noii grile propuse de Ministerul Finantelor, daca restaurantul se afla in zona Floreasca si are o suprafata de 100 de metri patrati, la aceleasi venituri, va plati 5.243 euro. In schimb, daca este situat in Drumul Taberei, va plati cu 15% mai putin, respectiv 4.585 euro. Cum s-a ajuns la aceste calcule este un mister chiar si pentru specialistii din domeniul fiscalitatii, scrie capital.ro.
De ce nu avem all-inclusive. Mitul romanului care da iama in mancare. Udrea: "Cu sau fara all-inclusive, litoralul romanesc l-a surclasat pe cel bulgaresc in 2009". Spre deosebire de Turcia si chiar fata de Bulgaria, pe litoralul romanesc sistemul sejururilor all-inclusive s-a dezvoltat insuficient, hotelurile care practica aceasta metoda de turism putand fi numarate pe degete. Specialistii in domeniu au identificat mai multe cauze care au dus la aceasta situatie, de la sistemul fiscal la modul de administrare a plajelor, de la urbanismul statiunilor si pana la idei preconcepute. "Cele mai multe hoteluri de pe litoralul romanesc au fost construite in timpul regimului comunist pentru turism de mase, dupa un concept complet diferit de cel de clubbing, caracteristic ofertelor all-inclusive, a declarat pentru Gandul Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului.
Topul la zi a celor mai mari companii private. Cele mari mari zece companii private au rulat anul trecut aproximativ 14 mld. euro, adica 12% din PIB-ul Romaniei, cu 4 mld. euro mai putin decat incasau in 2008 primii zece, potrivit unei analize a