După 1990, în baza unor acte normative, locuinţele construite din fondurile statului au fost vândute celor care le ocupau în calitate de chiriaşi. Aşa s-a întâmplat cu blocurile situate între Universitate şi Mc Donald’s. Un craiovean susţine însă că, din cauza Direcţiei Judeţene de Pază şi Servicii Dolj, nu a putut obţine subvenţia pentru achiziţionarea apartamentului în care locuieşte şi de care ar fi trebuit să beneficieze, conform OG nr.19/1994.
Preţurile de vânzare au fost stabilite, în primii ani - în funcţie de suprafeţele utile, gradul de confort şi finisaje - la nivelul preţurilor în vigoare la 31 decembrie 1989. După 1994, preţurile de vânzare au fost majorate cu un coeficient de indexare aplicat preţurilor din 1989, coeficient ce s-a stabilit în funcţie de creşterea salariului minim brut pe ţară la data cumpărării. Celor care nu aveau posibilitatea să plătească integral preţul pentru achiziţionarea locuinţei li s-au acordat credite cu dobândă subvenţionată. Conform Ordonanţei de Guvern nr. 19/1994, dobânda era de 20% şi era suportată astfel: 5% de persoanele fizice care au achitat un avans de cel puţin 20% din valoarea locuinţei sau cel puţin 10% din valoare; 8% plăteau cei care nu se încadrau în prevederile ordonanţei, iar diferenţa faţă de dobânda de referinţă de 20% se suporta din depozitul constituit în baza ordonanţei. Totodată, se stabilea acordarea unor subvenţii de la bugetul statului de 30% din valoarea construcţiei, dar nu mai puţin de 5.000 de lei, pentru tinerii căsătoriţi cu vârsta de până la 30 de ani, persoanelor ce se mutau de la oraş la sat, celor ce-şi schimbau domiciliul dintr-un sat în altul, invalizilor etc.
Ulterior, prin OG nr. 19/1994 se stabileau nişte depozite pe lângă consiliul judeţean şi consiliul local, pentru finalizarea blocurilor de locuinţe. Depozitele se formau cu bani de la bugetul local, bugetul de stat s