Nivelul dividendelor prognozat să ajungă, în acest an, în conturile Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, aflat în subordinea Minis-terului Economiei, se ridică la suma de 200 de milioane de lei, potrivit bugetului instituţiei pe anul 2010, aprobat recent de Guvern.
Numeroasele pachete de acţiuni pe care le mai deţine statul, prin Ministerul Economiei, mai ales cele din companiile energetice, asigură grosul veniturilor Oficiului, care are bugetat în acest an un total al veniturilor de 250 de milioane de lei. Oficiul care administrează participaţiile statului de la companiile energetice sau cele din industria de apărare trebuie să se încadreze, în acest an, într-un nivel total al cheltuielilor de 249,7 milioane de lei.
Componenta de privatizare a Oficiului este programată să asigure doar un sfert din veniturile din dividende, respectiv 50 de milioane de lei.
Guvernul a anunţat recent că va proiecta un fond naţional de investiţii în care să fie incluse participaţiile pe care statul le mai deţine în diverse companii aflate acum în portofoliul Ministerului Economiei şi, respectiv, al AVAS.
M.R. Nivelul dividendelor prognozat să ajungă, în acest an, în conturile Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, aflat în subordinea Minis-terului Economiei, se ridică la suma de 200 de milioane de lei, potrivit bugetului instituţiei pe anul 2010, aprobat recent de Guvern.
Numeroasele pachete de acţiuni pe care le mai deţine statul, prin Ministerul Economiei, mai ales cele din companiile energetice, asigură grosul veniturilor Oficiului, care are bugetat în acest an un total al veniturilor de 250 de milioane de lei. Oficiul care administrează participaţiile statului de la companiile energetice sau cele din industria de apărare trebuie să se încadreze, în acest an, într-un nivel total al cheltuielilor de