Presa internă de astăzi scrie despre motivele pentru care românii devin violenţi, aspectele igienice ale prelucrării alimentelor sau aviz dat de CSM pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu. Printre alte subiecte, statul român fixează preţul energiei electrice după Alro, iar Gazprom a început construcţia gazoductului Nord Stream.
Ce îi transformă pe români în brute. Lipsa educaţiei şi a autorităţii, promovarea nonvalorilor, dar şi criza şi lipsa perspectivelor i-au transformat pe români într-o naţiune violentă, susţin sociologi, psihologi şi poliţişti. „Băiatul acesta care a ucis un om în bătaie doar pentru că traversa strada prea încet este doar exponentul capitalismului sălbatic în care trăim şi în care etalarea puterii financiare, a influenţei şi a virilităţii nu este sancţionată cum se cuvine nici de societate, nici de autorităţi. (...) Oricum, am devenit o naţiune violentă, de multe ori ne manifestăm agresivitatea chiar şi fără motiv, iar societatea are o problemă, nu mai reacţionează”. Aşa susţin, la unison, psihologi, sociologi şi poliţişti, în opinia cărora, incidente de genul celui petrecut în Vinerea Mare, în Bănie, se vor repeta, scrie Evenimentul Zilei.
Apă oxigenată contra bacteriilor. Aspectele igienice ale prelucrării alimentelor includ curăţenia şi dezinfectarea. Curăţenia presupune îndepărtarea resturilor mecanice prin operaţii de spălare mecanică sau manuală prin intermediul apei sub presiune sau al soluţiilor alcaline, urmată de clătire şi dezinfectare. Dezinfectarea are un spectru larg de acţiune asupra tuturor microorganismelor, fie că este vorba despre drojdii, mucegaiuri sau bacterii. Din punctul de vedere al procesatorului de industrie alimentară, inactivarea tuturor microorganismelor este benefică nu doar pentru îndeplinirea criteriilor de salubritate pentru a putea comercializa un produs, dar mai ales pentru a pre