Odată cu venirea primăverii, la Sinaia a început sezonul urşilor gunoieri. În ultimele zile, o ursoaică cu trei pui şi-a făcut simţită prezenţa în apropierea Castelului Peleş unde a căutat de mâncare răsturnând câteva tomberoane de gunoi.
Alţi urşi au fost zăriţi pe traseele montane de la poalele Bucegilor. Turiştii care au urcat la Cota 1400 au trăit un adevărat spectacol după ce o altă ursoică cu un pui au ieşit la cerşit pe marginea drumului în speranţa că vor obţine ceva de mâncare.
Trecătorii le-au oferit biscuiţi, mere şi pâine, apoi au pozat şi filmat animalele în voie.
Silvicultorii din Sinaia au început acţiunile de patrulare prin zonele unde urşii ieşiţi din hibernare şi-au făcut simţită prezenţa. Cu toate că animalele sălbatice sunt aprovizionate de către silvicultori, cu mâncare specială în zonele de hrănire din pădure, urşii preferă să vină la tomberoane sau în zonele frecventate de turişti.
"Odată cu încălzirea vremii, urşii au întrat în zona de intravilan a oraşului Sinaia. Noi încercăm să gonim animalele în pădure şi sfătuim turiştii şi localnicii să nu mai hrănescă urşii. Vom continua acţiunile de patrulare în zonele unde s-a semnalat prezenţa acestora. Cei care vor fi prinşi că hrănesc animalele săbatice vor primi amenzi usturătoare.", ne spune George Vasile, inginer Ocolul Silvic Sinaia.
Turiştii sunt sfătuiţi să meargă în grupuri, să nu pozeze şi mai ales să nu hrănească urşii, care pot fi imprevizibili. Pentru că numărul urşilor era mare, anul trecut, din Sinaia au fost relocaţi 12 urşi problemă într-o zonă împădurită din judeţul Argeş. În momentul de faţă, în pădurile din apropierea oraşului Sinaia, trăiesc aproximativ 30 de urşi.
Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos