Palpitatiile sunt schimbarile de puls resimtite foarte puternic, atat ca ritm cat si ca intensitate. Chiar daca prima senzatie este de ingrijorare si teama, trebuie sa stii ca nu intotdeauna palpitatiile sunt o cauza a unei probleme grave de sanatate.
Sunt consecintele starilor de anxietate, panica, apar pe fondul oboselii avansate si lipsa somnului de noapte, a consumului excesiv de cafea si chiar unele medicamente pot avea ca efecte adverse palpitatiile pe termen scurt, informeaza steadyhealth.com.
Apar cand exista emotii foarte puternice sau activitati foarte solicitante, care intrerup ritmul zilnic al oricarei persoane. Tot palpitatii sunt si scaderile bruste de puls, nu numai accelerarea lui. Apar uneori din cauze necunoscute, ca simple efecte adverse ale unor medicamente ori stari asociate unor afectiuni.
Stilul de viata alert este principalul factor favorizant al acestor palpitatii, emotiile puternice, exercitiul fizic sustinut, fumatul, cafeaua sau consumul de ceai ori alcool in exces.
Pot fi uneori insotite de febra, stari de voma, dereglari ale glandei tiroide, anemii sau chiar afectiuni cardiovasculare. Gravidele resimt uneori palpitatii puternice, dar de scurta durata. La fel si persoanele care urmeaza o dieta bazata pe plante ori pastile de slabit, care au raceli usoare sau chiar alergii.
Palpitatiile intense pot fi insotite de dureri in zona pieptului, ameteli, o presiune puternica in zona cefei si bratelor. In aceste cazuri, vizitele la medic devin obligatorii.
Ele pot fi asociate emotiilor puternice si atunci nu exista nici un risc, dar daca se repeta cu regularitate, aparent fara nici o cauza, consulta medicul pentru ca palpitatiile resimtite sa nu ascunda vreo afectiune mai grava.
Astfel, reducerea alimentelor sau obiceiurilor care favorizeaza aparitia lor devine obl