De două săptămâni este internată în Spitalul Obregia din Bucureşti. Asemenea Georgetei, aproape 13.000 de români cu depresie se internează anual în secţiile de psihiatrie ale spitalului din Capitală. Statisticile arată că depresia le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi, 9% din ele suferind de această boală, compara-tiv cu 5% din bărbaţi.
„Mi-e frică să nu-mi vrea cineva răul"
Georgeta a rămas văduvă pentru prima dată la 31 de ani. Şi-a înmormântat sin-gură soţul şi a muncit în trei schimburi pentru a se putea întreţine. La scurt timp după moartea soţului, s-a re-căsătorit.
„Îl cunoşteam destul de bine, stăteam pe aceeaşi stradă, îi ştiam şi părinţii. Am zis că fac o treabă bună măritându-mă cu el", povesteşte Georgeta.
Visul i s-a transformat însă în coşmar. Bărbatul era pasionat de băutură, iar cu munca nu se împăca deloc. Pentru 400 de lei pe lună, Georgeta avea grijă de o schizofrenică, îi făcea curat şi mâncare şi-i suporta crizele de nervi şi jignirile. „Supărările m-au dus la depresie. Nu suportam să mai văd alcool sau să dorm lângă soţul meu. Îmi vorbea urât, dar n-am plecat de lângă el pentru că nu mi-a plăcut să umblu din bărbat în bărbat", spune Georgeta.
Răbdarea ei a costat-o sănătatea, pentru că nu cu mult înainte să rămână din nou văduvă a avut primul episod de depresie. I s-a făcut rău, a început să tremure şi a căzut pe stradă.
A stat internată în Spitalul Obregia din Bucureşti mai mult de o lună, a luat medicamente şi a beneficiat de consiliere psihologică.
După ce s-a externat, perioadele bune alternau cu cele proaste, astfel încât ajunsese să se interneze cam la fiecare două luni. „Am şi atac de panică. Mi-e frică să nu-mi vrea cineva răul şi uneori mă uit în toate părţile să nu vină cineva. Şi aici, în spital, câteodată mi-e frică. Adineaori am luat un medicament şi m-am mai liniştit.
„E