22 noiembrie 1963. Preşedintele SUA John Fitzgerald Kenedy este asasinat la Dallas, Texas, în timpul unei vizite preelectorale. Principalul suspect prins de poliţie, Lee Harvey Oswald, este ucis înainte de finalizarea anchetei, aşa că mobilul crimei şi eventualele persoane din spatele criminalului sînt de neidentificat. Multiplele anchete şi investigaţii (oficiale sau nu) au generat, între timp, fel de fel de teorii despre asasinat: o reglare de conturi în interiorul Partidului Democrat; o conspiraţie la nivelul Rezervei Federale; un asasinat înfăptuit de republicani; mîna lungă a lui Castro; mîna răzbunătoare a mafiei; o conspiraţie a blocului sovietic; o conspiraţie a serviciilor secrete ale Americii... Lista celor care şi-ar fi putut dori moartea preşedintelui, şi ar fi avut ocazia şi mijloacele să o facă e lungă.
Adevărul despre moartea lui JFK este probabil unul dintre cele mai bine păzite secrete din istorie. Şi, pe ce se află mai mult despre asasinat – ziarele şi paginile de Internet sînt pline de noi şi noi „descoperiri senzaţionale“ în legătură cu moartea preşedintelui – pe atît e mai complicat de decelat de unde a pornit totul. Eu unul, cunosc o singură persoană care ştie „cu certitudine, din surse sigure“, care e adevărul. E vorba de un taximetrist din Bucureşti care m-a dus odată, de la Piaţa Romană la Casa Presei. Ştie sigur, dar n-a vrut să-mi spună. „Dacă îţi spun, o să mori înainte să apuci să povesteşti şi altora“, m-a asigurat omul. Aşa că n-am mai insistat.
22 noiembrie 1963. Preşedintele SUA John Fitzgerald Kenedy este asasinat la Dallas, Texas, în timpul unei vizite preelectorale. Principalul suspect prins de poliţie, Lee Harvey Oswald, este ucis înainte de finalizarea anchetei, aşa că mobilul crimei şi eventualele persoane din spatele criminalului sînt de neidentificat. Multiplele anchete şi investigaţii (oficiale sau nu) a