Judecătorii au decis aseară, după ora 22.00 menţinerea măsurii de arest pentru toţi cei 34 de tineri acuzaţi de fraudă informatică. Majoritatea sunt vâlceni.
După o zi întreagă de audieri la Tribunalul din Râmnicu Vâlcea, judecătorii au decis menţinerea stîrii de arest preventiv pentru toţi cei 34 de tineri aduşi în faţa instranţei de către procurorii DIICOT. Suspecţi de fraudă electronică, aceştia vor sta în arest timp de 29 de zile, după decizia de ieri a Tribunalului. Majoritatea celor arestaţi sunt vâlceni, 20 din ei având domiciliul în judeţ în municipile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani. Tot în spatele gratiilor vor sta tineri din Râmnicu Sărat, Buzău, Bucureşti sau Alexandria, membri ai aceleaşi reţele de inşelăciune prin intermediul Interentului. În acţiunea declanşată de DIICOT în urmă cu două zile au fost reţinuţi 70 de tineri , majoritatea din Vâlcea pentru a fi audiaţi de către procurori. Aceştia sunt acuzaţi că, prin intermediul Internetului au înşelat 800 de cetăţeni din Europa şi Statele Unite cauzând astfel un prejudiciu de 800.000 de euro.
"Vindeau" iahturi imaginare
„Metodele de lucru" ale tinerilor vâlceni erau printre cele mai diverse însă toate aveau ca scop încasarea unor sume de bani pentru obiecte şi proprietăţi ce în realitate nu existau. „Înşelau oamenii de bună credinţă vânzându-le în general produse de lux, precum iahturi, vile, case, maşini de ultimă generaţie sau motociclete", a explicat pentru Adevărul de Seară, Nadina Spânu, procurorul şef al DIICOT. Reţeaua funcţiona eficient, spun oamenii legii, deoarece existau oameni de legătură în Cehia şi Statele Unite, ţări de unde se ridicau şi banii. Procurorii au dispus şi aici descinderi şi arestări prin intermediul Interpolului şi FBI.
„Înşelau vânzând în general produse de lux, precum iahturi, vile, case, maşini de ultimă generaţie sau motociclete", Nadi