În cazul în care aveţi restanţe la credite trebuie să ştiţi că mai întâi sunteţi somat în scris, după care banca trece la popriri pe venituri.
Pentru tot mai mulţi braşoveni plata creditului a devenit o corvoada prea mare, mai ales în ultimul an. Cei care nu mai pot plăti rata la bancă ajung să fie executaţi silit. În această situaţie creditorul poate executa orice bun aflat pe numele datornicului.
Dacă acesta nu are niciun fel de proprietăţi se trece la poprirea pe salariu.
Practic banca obligă firma să vireze o parte din salariul angajatului în contul creditului restant. Poprirea este de maximum 50% dacă omul are mai multe împrumuturi restante şi de 30% dacă are doar un singur credit neplătit.
Există însă şi venituri de care banca nu se poate atinge, indiferent cât de mare sau de veche este datoria. Printre acestea se numără alocaţiile de stat,îndemnizaţiile pentru creşterea copilului sau ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate sau cele acordate în caz de deces, bursele de studii sau diurnele.
Puteţi da banca în judecată
De asemenea banca nu se poate atinge de salariile compensatorii pe care un om le primeşte după ce a fost concediat şi nici de ajutorul de şomaj. Dacă vi s-au luat bani din aceste venituri puteţi da banca în judecată deoarece astfel de popriri sunt ilegale.
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: