Vizitatorii Muzeului Olteniei au ocazia să admire „Păsări, cuiburi şi ouă“. Printre zecile de exponate, muzeografii au creat şi un colţ din Lunca Dunării, în care au adus varietatea şi specificul zonei spre încântarea celor care n-au văzut-o.
Dropia trăia cândva în Lunca Dunării, acum ea poate fi admirată în expoziţia „Păsări, cuiburi şi ouă“ de la Secţia de Ştiinţele Naturii. Aşa stau lucrurile şi cu vulturul negru, din zonele montane, a cărui prezenţă a fost semnalată şi în Oltenia. Pentru expoziţia de la Craiova şi-au dat mâna două instituţii, Muzeul Olteniei şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Partenerul din Moldova a adus pentru încântarea copiilor pasărea considerată emblema Deltei Dunării şi declarată monument al naturii: pelicanul. Tot Galaţiul a venit cu o serie de cuiburi cu număr complet de ouă. Curiozităţi sunt multe, dar există în expoziţie răspunsuri la toate întrebările. „Pe lângă faptul că se pot adresa nouă pentru orice informaţie de care au nevoie pentru a nu pleca din expoziţie nelămuriţi, există prezentările care le pot fi de mare ajutor“, spune muzeograful Mirela Ridiche.
Struţul, în vitrina expoziţiei
Stă cuminte şi nu o rupe la fugă. Îl putem privi din toate unghiurile fără să ne sperie. De data aceasta struţul este parte din expoziţia „Păsări, cuiburi şi ouă“, de la Ştiinţele Naturii. „Şi i-am pus alături uriaşele ouă, aşa cum le par ele copiilor, ce trebuie să ştie că sunt mai mari de 2.000 de ori decât cele ale păsării Colibri“, mai spune Mirela Ridiche. Tot acest univers al zburătoarelor este deschis publicului de marţi până duminică, între orele 9.00 - 17.00, până în luna octombrie. Pentru elevi, studenţi şi pensionari biletul costă 1,86 de lei .
Distracţie de pomină, în expoziţie
Ca să îşi apropie şi mai mult micii vizitatori, cei mai curioşi şi mai interesaţi să descopere lucruri noi