Reprezentanţii sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijloci (IMM) au solicitat Ministerului de Finanţe ca impozitul forfetar să se aplice, cu prioritate, în sectoarele în care activează companiile multinaţionale şi marile întreprinderi cu grad mic de rentabilitate din industria petrolului, a tutunului şi a alcoolului, precum şi în domeniul jocurilor de noroc.
Aceştia au menţionat că sunt mulţumiţi de modul cum decurg discuţiile cu Ministerul de Finanţe pentru elaborarea noului Cod Fiscal, însă, au cerut o serie de explicaţii cu privire la domeniile în care se va aplica impozitul forfetar şi în ceea ce priveşte impactul impozitului asupra sectorului IMM şi a mediului de afaceri per ansamblu. Reprezentanţii sectorului IMM au făcut şi o serie de recomandări în acest sens.
Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a declarat, ieri, că din cele două propuneri formulate de către reprezentanţii Ministerului de Finanţe, (n.r. în timpul dezbaterilor pe noul proiect de Cod fiscal) privind plafonul maxim stabilit pentru aplicabilitatea impozitului forfetar - de 35.000 euro, respectiv de 100.000 euro - membrii Consiliului consideră mai adecvat plafonul de 35.000 euro.
Ovidiu Nicolescu a mai precizat că membrii CNIPMMR au cerut ca, în cazul instituirii impozitului forfetar, să fie explicitate formulele de calcul pentru toate codurile CAEN pentru care se va aplica impozitul, iar cuantumul acestui impozit să nu depăşească în niciun caz impozitul pe profit de 16%, astfel încât să fie menţinută cota unică.
C.D. Reprezentanţii sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijloci (IMM) au solicitat Ministerului de Finanţe ca impozitul forfetar să se aplice, cu prioritate, în sectoarele în care activează companiile multinaţionale şi marile întreprinderi cu grad mic de rentabilitate din industria