Administraţia locală din Siliştea nu va reuşi să se mute într-un sediu nou prea curând. Licitaţia referitoare la această investiţie a fost anulată.
Anunţul de anulare a fost publicat de curând în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin urmare, Primăria Siliştea şi-a luat adio, cel puţin deocamdată, de la a-şi construi un sediu administrativ civilizat. Motivul anulării procedurii de achiziţie a fost faptul că la deschiderea ofertelor nu s-a prezentat nici măcar un ofertant. Ei bine, absenţa candidaţilor de la licitaţie şi lipsa lor de interes este justificată, având în vedere faptul că autoritatea locală dorea să-şi vadă ridicat noul sediu cât mai repede, dar să achite lucrările eşalonat, pe 15 ani.
Potrivit anunţului de participare la licitaţie, autoritatea locală din Siliştea intenţiona să construiască un nou sediu administrativ cu 665.000 lei, aceasta fiind valoarea estimată a investiţiei. Potrivit SEAP, criteriul de atribuire era oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul conta în proporţie de 60%, susţinerea financiară a lucrării 20%, iar dobânda 20%. Practic, administraţia locală din Siliştea ar fi dorit să-şi construiască un sediu nou, dar pe creditul constructorului. Primarul comunei Siliştea, Mihai Soare, ne-a declarat la vremea respectivă că necesitatea unui nou sediu l-a determinat, deşi pe criză, să încerce să construiască o nouă primărie.
Licitaţia va fi reluată
Sediul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Siliştea este de fapt o casă ţărănească veche din 1930, după cum ne-a declarat primarul. Potrivit edilului, structura de rezistenţă este cam veche, fiind vorba despre o clădire construită din chirpici. Noul imobil urma să fie amplasat în faţa actualului sediu.
Iată aşadar, că această condiţie, privind plata eşalonată pe 15 ani a imobilului, nu a fost deloc pe placul constru