Clădirile din oraş ar putea avea grave probleme de rezistenţă în cazul unui cutremur puternic, însă nu s-ar prăbuşi. Este concluzia la care au ajuns şi specialiştii în construcţii.
Clădirile cunoscute ca fiind mai şubrede ar putea suferi avarii serioase în cazul unui seism de peste 7 grade Richter, însă nu s-ar dărâma. „Probleme ar putea apărea în cazul clădirilor construite între 1950- 1970 din zonele Obor, Centru şi o parte din zona Crâng , din cauza tehnicilor de construcţii şi a normelor de protecţie seismică diferite", ne-a declarat Viorel Constantinescu, exepert în construcţii.
În Buzău sunt înregistrate 17 imobile care au risc de prăbuşire ridicat şi care au nevoie urgent de o consolidare pentru ca în cazul unui cutremur pagubele să fie cât mai mici. Clădirile cu bulină roşie sunt în centrul vechi al oraşului, în zona Obor şi pe Aleea Trandafirilor. Cu toate că autorităţile locale au tras de mai multe ori semnale de alarmă că în cazul unui cutrmeur clădirile foarte vechi s-ar putea prăbuşi, specialiştii în construcţii afirmă că nu vor fi probleme majore în cazul acestora.
„Construcţiile vechi de pe Cuza Vodă nu vor avea mari probleme pentru că au fost consolidate, mai ales că acestea au şi un singur etaj. Sigure sunt şi construcţiile realizate până în 1950, precum şi cele ridicate după 1970", a mai adăugat Viorel Constantinescu.
Cu toate acestea, specialiştii spun că nicio clădire nu s-ar prăbuşi, însă nu ar mai avea rezistenţa necesară pentru un viitor seism.