Am găsit, în ediţia în limba franceză a numărului 952 al săptămânalului belgian DE HUISARTS/LE GÉNÉRALISTE, un interesant caz conflictual, apărut în activitatea unei asociaţii regionale de medici de familie, Cercul Medical Meuse & Samson (CMMS). În practica acestora, una din laturile asistenţei medicale generale o reprezintă gărzile, prin care se asigură accesul continuu la serviciile unui medic generalist. Dar... întotdeauna există un „dar“. (...)
Publicitate Unul dintre cei şapte medici care ar trebui să asigure gărzile pentru o zonă cu cca 15.000 de locuitori, o femeie, invocând o „predispoziţie la greşeli în serviciul de gardă“, a refuzat, în urmă cu şase ani, să mai fie implicată în prestarea respectivei activităţi. Mai mult, aceasta a obţinut şi certificate conform cărora ar avea o „inaptitudine totală în efectuarea de consultaţii şi vizite, de zi sau de noapte, în exercitarea gărzilor“. Ceea ce a declanşat supărarea colegilor, constrânşi astfel la o cadenţă a gărzilor la limita suportabilităţii, a fost faptul că medicul în cauză desfăşoară, în timpul programului normal de lucru, o activitate profesională susţinută şi participă la programe de formare continuă seara şi în week-end... (...) Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Am găsit, în ediţia în limba franceză a numărului 952 al săptămânalului belgian DE HUISARTS/LE GÉNÉRALISTE, un interesant caz conflictual, apărut în activitatea unei asociaţii regionale de medici de familie, Cercul Medical Meuse & Samson (CMMS). În practica acestora, una din laturile asistenţei medicale generale o reprezintă gărzile, prin care se asigură accesul continuu la serviciile unui medic generalist. Dar... întotdeauna există un „dar“. (...)
Publicitate Unul dintre cei şapte medici care ar trebui să asigure gărzile pentru o zonă cu cca 15.000 de locuitori, o femeie, invocând o „predispoziţie