Munca sub un sef toxic, agresiv, ce tipa mereu la tine, te critica si te terorizeaza, zi de zi, toata ziua, poate lasa urme adanci ce iti vor afecta psihicul si viata profesionala si dupa despartirea de acesta.
Dupa ce ai facut primul pas, adica ti-ai dat demisia, daca nu cumva ai fost concediat, urmeaza partea mai grea, in care trebuie sa-ti vezi in continuare de viata, fara sa fii bantuit de umbra sefului toxic.
Daca despartirea nu a fost tocmai amicala, vei avea tendinta sa te razbuni sau sa-l barfesti mult timp dupa ce seful-problema a iesit din viata ta.
Cinci moduri de a scapa de frica de locul de munca
Cea mai buna razbunare, in acest caz, ar fi sa-i urezi sefului toate cele bune si chiar sa crezi ce spui, potrivit expertilor in resurse umane intrebati de revista Forbes.
Lasa loc de buna ziua
Viata este guvernata de legile lui Murphy, ceea ce inseamna ca ai toate sansele sa te mai intalnesti cu seful tiran, tocmai pentru ca speri sa nu-l mai vezi niciodata.
Daca nu vrei sa-i spui cateva cuvinte, la plecare, ii poti trimite si un e-mail, formal, in stilul companiei, in care iti iei ramas bun, lasi un contact si ii multumesti pentru timpul minunat petrecut impreuna.
Daca nu-ti iei concediu, mori mai repede
Este mai bine sa iti inchei socotelile, la plecare, mai ales daca lucrezi intr-un domeniu de nisa, in care te-ai putea reintalni oricand cu fostul superior.
Scapa de dovezi
Uita tot ce s-a intamplat, cat mai repede, pentru a scapa definitiv de influenta sa nociva. Sterge-ti e-mail-urile si scape de alte notite, scrisori sau mesaje din telefon primite de la seful toxic, daca nu vrei sa-ti aduci aminte de el la tot pasul.
Probabil nu vei avea cadouri de indesat intr-o cutie, insa pe acelasi principiu poti renunta la pozele