În zilele Revoluţiei de la Sibiu, muncitorul Nicolae Crăcea a fost atacat de aviaţia militară în timp ce mergea pe stradă. La Revoluţia din decembrie 1989, Sibiul a semănat cu un câmp de luptă. Căzută în capcana diversiunii teroriste, Armata a pus în funcţiune toate mijloacele din dotare.
Desfăşurarea de forţe a garnizoanei Sibiu a fost încununată de intervenţia a 12 elicoptere, echipate cu mitraliere de luptă şi proiectile reactive nedirijate (PRND)! Elicopterele s-au ridicat la solicitarea lui Aurel Dragomir, comandantul Unităţii Militare 01512 şi al garnizoanei Sibiu.
El i-a cerut lui Nicolae Dochinoiu, comandantul Regimentului de Elicoptere din acelaşi oraş, să pună în funcţiune câteva aparate de zbor pentru cercetarea spaţiului aerian. Acestea au survolat oraşul de pe Cibin în 23 şi în 24 decembrie 1989.
Intervenţia elicopterelor a fost o decizie hazardată. S-a executat foc asupra clădirilor şi asupra civililor!
Casa lui Nicolae Sterpu, asa cum arata ea dupa macelul de la Sibiu
Atacat cu grenade
În 1989 Nicolae Crăcea avea 40 de ani şi era muncitor la fabrica de covoare. La 23 decembrie, în jurul prânzului, mergea pe Calea Dumbrăvii împreună cu o femeie cu care intrase în vorbă pe stradă. „Când să traversez trecerea de pietoni spre Cimitirul Municipal, am văzut un elicopter zburând cam la înălţimea unui stâlp de telegraf. Imediat au început să «sfârâie» gloanţele pe asfalt în jurul nostru", ne povesteşte Nicolae Crăcea, în prezent pensionar.
Sibianul nu înţelege de ce Armata care ar fi trebuit să îl apere a îndreptat mitralierele spre el. „În elicoptere erau militari, i-am văzut clar. Femeia care era cu mine a început să ţipe. Am împins-o la pământ şi s-a adăpostit sub copertina porţii de la cimitir. Spre mine au aruncat şi cu o grenadă din elicopter. Am auzit o bubuitură mare şi m-am prăbuşi