Tinerii care doresc să încerce senzaţii tari pot alege traseele mai accesibile de pe Valea Ampoiului sau traseele de pe Valea Mănăstirii, lângă Râmeţ, printre cele mai grele din ţară.
Muntele oferă distracţie iubitorilor de natură indiferent de anotimp. După încheierea sezonului de schi tinerii din Alba au început să îşi încerce forţele pe trasee de alpinism. Zona muntoasă a judeţului Alba oferă celor care doresc adrenalină mai multe varainte. Pereţii stâncoşi pot fi escaladaţi în Cheile Cibului, Cheile Glogului, Muntele Vulcan de lângă Aiud, Cheile Cetii, Cheile Mănăstiri, lângă Râmeţ, zona Râmetea şi Cheile Aiudului.
Curs de iniţiere în alpinism pentru copii
La sfârşitul acestei săptămâni 10 copii din clasele I-IV şi 20 de liceeni din Zlatna au încercat să urce Piatra Bulbuci de pe Valea Ampoiului, cea mai apropiată zonă de escaladat faţă de oraş. „Am organizat un curs de iniţiere în alpinism pentru copii. Au participat de la mic la mare şi au încercat să urce traseele de alpinism“ , a spus Adrian Puiuleţ, preşedintele Asociaţiei de Turism şi Ecologie Trascău Corp Zlatna, care a organizat ieşirea în natură a tinerilor. Pentru astfel de acţiuni trebuie ţinut cont de mai multe lucruri. Este important echipamentul de căţărat şi de asemenea ghidul care poate să spună traseul care poate fi abordat.
„Traseele de alpinism au grade diferite de dificultate şi trebuie abordate într-un anume fel. De exemplu cei care pot să urce pe un traseu cu grad de dificultate cinci nu pot alege unul de gradul opt“, a mai explicat Adrian Puiuleţ.
Întâlnire a alpiniştilor la Râmetea
Cea mai importantă acţiune de alpinism din acestă lună se va desfăşura în perioada 17-18 aprilie la Râmetea. Cea de-a patra ediţie RICO 2010 sau Rimetea Climbing Open este o competiţie sportivă care la fel ca şi în anii precedenţi va adun