Exclus din lotul olimpic, Mircea Nicolescu s-a legitimat la echipa de rugby CSM Bucureşti. Cel mai cunoscut rugbist-bober de la noi a fost Mărgărit Blăgescu. La noi, dar şi în lume, au fost multe alte cazuri de performeri care au venit la rugby din alte sporturi, dar şi de rugbIşti care s-au remarcat în alte discipline.
Fără să fie singurul sport în această situaţie, rugbyul oferă numeroase exemple de sportivi polivalenţi. Atât la noi, cât şi pe plan internaţional. Este celebru cazul talonerului francez Vincent Moscato, care, suspendat fiind în 1991 după ce l-a fi ameninţat cu moartea pe Brian Moore, la meciul cu Anglia din Five Nations, s-a apucat de box profesionist, disputând nouă meciuri!
Şi-a dus mireasa în tribună!
În urmă cu 50-60 de ani, atunci când în sportul românesc nu apăruse încă profesionismul, numărul polisportivilor era foarte mare. Un caz deosebit este cel al lui Petre Cosmănescu (1922-1999), care a practicat cu succes atletism, baschet, rugby şi volei - în ziua nunţii sale, însoţit de mireasă şi rude, a alergat la un concurs, iar apoi a participat la un meci, între buturi! Supranumit „Bombonel" acesta a condus mai multe secţii sportive la Steaua, fiind şi antrenor de rugby, inclusiv la naţională (a reuşit trei victorii cu Franţa).
Cam în aceeaşi perioadă, rugbiştii români erau atraşi şi de sporturile de iarnă, ei folosindu-le în pauza competiţională pentru a se menţine într-o formă fizică bună. În această situaţie s-au aflat Mărgărit Blăgescu, Alex Vişan şi Mielu Manolache.
Primul dintre ei a avut rezultate deosebite în ambele sporturi, la rugby fiind multiplu campion naţional cu CCA şi participant la victorii în faţa Franţei şi a unor echipe britanice, iar la bob ocupând locul 14 la JO din 1956, cu echipajul de două şi patru persoane.
Convertit în rugbist la 26 de ani
Component până nu demult al lotului naţi